Festivalului “Zilele Rezervatiei forestiere Tatarusi”

Festivalului “Zilele Rezervatiei forestiere Tatarusi”

Festivalul “Zilele Rezervatiei forestiere Tatarusi” se va organiza in comuna Tatarusi, pe durata a trei zile. Activitatile acestuia se vor desfasura deopotriva la Caminul Cultural „Alexandru Vasiliu” din Tatarusi si in rezervatia forestiera.

Evenimentul va include:
- concert de muzica traditionala sustinut de ansamblul copiilor din Tatarusi ce se va desfasura la Caminul Cultural „Alexandru Vasiliu” din localitate
- concurs „treasure hunt”. Acest concurs imbina ingeniozitatea, spontaneitatea si spiritul de echipa. Concurentii trebuie sa treaca printr-o serie de probe la finalul carora vor gasi comoara (premiul). Concursul va acoperi cele mai importante zone ale rezervatiei forestiere „Tatarusi” incercând sa combine abilitatile tehnice, fizice si intelectuale cu buna cunoastere a ariei protejate. Concurentii vor fi selectati dintre turistii special sositi pentru eveniment.
- piesa de teatru interpretata de tineri din comuna si care se va desfasura la Caminul Cultural „Alexandru Vasiliu” din localitate
- concurs de fotografie. Acest concurs va fi organizat atât in cadrul evenimentelor festivalului, cât si in mod frecvent in cadrul site-ului Internet al rezervatiei. Concursul va urmari sa sporeasca gradul de notorietate al Rezervatiei forestiere in rândul turistilor români, concomitent cu promovarea spiritului ecologic si protejarii mediului inconjurator.
- conferinta pe teme de ecoturism. Activitatea se va desfasura la Caminul Cultural din Tatarusi pe durata a doua zile, iar participantii vor fi principal persoanele fizice implicate in turismul rural, alaturi de reprezentanti ai autoritatilor publice locale din comuna Tatarusi si comunele invecinate, ai ONG-urilor de turism din judetul Iasi, ai custodelui rezervatiei – Regia Nationala a Padurilor Romsilva, ai unitatilor de primire turistica din comuna si din judet, agentii de turism, operatori de turism, reprezentanti ai mediului de afaceri si mass media. In cadrul seminarului se vor prezenta si discuta principiile si metodele planificarii dezvoltarii integrate si durabile a ecoturismului, cu accent in special pe acele modele ce se pot aplica cu succes la Tatarusi si in alte zone rurale ale Regiunii de Nord-Est.

Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

© Copyright - 2011 UAT Tatarusi -

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro